Reklama

[1M] Domykanie szyb z ori pilota

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez zbychopata » 23 marca 2012, 15:17

z modulem 1J0959799AH motordiag powinien wspolpracowac ? bo u mnie zamiast wyskoczyc okienko ze jest OK, wyskakuje blad zwiazany z blokiem 46.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
zbychopata
Stella +
Stella +
 
Posty: 85
Dołączył(a): 29 listopada 2011, 20:26
Lokalizacja: Śląsk
Auto: Leon

Reklama

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez kornat » 23 marca 2012, 15:45

zbychopata, nie. Z tym modułem to dos sobie poradzi.
Zobacz Profil
kornat
TopSport
TopSport
 
Posty: 1162
Dołączył(a): 7 sierpnia 2009, 17:37
Lokalizacja: Podkarpackie
Auto: 1M
silnik: AHF 1.9

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez adii100 » 23 marca 2012, 22:00

a kto z łódzkiego ogarnie ten moduł 1J0959799AH?
Zobacz Profil
adii100
Sport
Sport
 
Posty: 306
Dołączył(a): 28 listopada 2009, 18:00
Lokalizacja: łódzkie
Auto: Leon 1.8T & R6

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez Nogaj » 24 marca 2012, 10:47

adii100 napisał(a):a kto z łódzkiego ogarnie ten moduł 1J0959799AH?

Twój kumpel co wali programy za 6 stów Ci tego nie może ogarnąć ?? :D
TDI+ by Goodhope
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Nogaj
Sport
Sport
 
Posty: 583
Dołączył(a): 16 maja 2009, 09:25
Lokalizacja: PO/CNA/PWA
Auto: Leon
silnik: ASZ 1.9

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez adii100 » 24 marca 2012, 12:42

no widzisz jaki pech 8) programy robi przez usb lub wrzuca na programator :-P
Zobacz Profil
adii100
Sport
Sport
 
Posty: 306
Dołączył(a): 28 listopada 2009, 18:00
Lokalizacja: łódzkie
Auto: Leon 1.8T & R6

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez vargos » 27 maja 2012, 18:33

czeski programik daje rady. właśnie zastosowałem u siebie i śmiga jak trzeba

Leon 1.8T 2002r
Zobacz Profil
vargos
Stella
Stella
 
Posty: 4
Dołączył(a): 27 maja 2012, 17:16
Auto: Leon

Odp: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez kendo » 12 czerwca 2012, 14:31

Siema mam pytanko zrobilem sobie domykanie szyb z pilota i mam pytanko czy da sie ustawic zebym nie musial trzymac guzika az do zamknięcia tylko wcisnol raz i same sie zamkna

Wysyłane z mojego MB860 za pomocą Tapatalk 2
Zobacz Profil
kendo
Stella +
Stella +
 
Posty: 45
Dołączył(a): 28 kwietnia 2012, 16:26
Lokalizacja: St-ce
Auto: seat leon
silnik: ASV 1.9

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez zbychopata » 16 czerwca 2012, 09:54

nie ma takiej opcji - trzeba trzymac, oczywiscie przy oryginalnym module. ale wedlug mnie to dobrze bo mnie osobiscie by to wkurzalo gdybym chchial sobie zostawic lekko uchylone szybki i zamknac auto a tu za kazdym razem szyby by szlu do gory :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
zbychopata
Stella +
Stella +
 
Posty: 85
Dołączył(a): 29 listopada 2011, 20:26
Lokalizacja: Śląsk
Auto: Leon

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez boogeyman199 » 16 czerwca 2012, 14:15

Kabelek (http://viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=408) + Czeski program = Sukces ;)

Leon TS 2005 1.9TDi ASZ
Zobacz Profil
boogeyman199
Stella
Stella
 
Posty: 17
Dołączył(a): 7 stycznia 2010, 21:45
Lokalizacja: SBI
Auto: Leon ASZ

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez Rafis81 » 9 sierpnia 2012, 21:20

Programik jest prosty, a do tego język pepiczków przyjazny.

1. Zasysamy programik: http://www.motordiag.cz/download/MKMSetup.exe
2. Instalacja MKM
3. Teraz musimy zarejestrować MKM: http://www.motordiag.cz/mkm/aktivace.php
Zadejte sériové číslo:.............(bierzemy z programu i wklejamy)
Váš email: ................(tu nasz mail na który dostaniemy hasełko)
4. Wklejamy do programu hasło aktywacyjne (czasami mail z hasłem może zostać potraktowany jako spam)
5. Podłączamy interfejs, kluczyk przekręcony, a w programie wciskamy: Aktivace oken http://www.motordiag.cz/foto/static/mkm/screen002.jpg

No i cieszymy się samodzielną aktywacją domykania szybek


Witam
Programikiem owym uruchomiłem domykanie szyb z pilota, więcej klikając w interfejsie programu na przycisk "Konfigurace jednotky" wyświetla się nowe okno z dodatkowymi opcjami, które są także opisane na stronce programu m.in. chodzi mi o sygnał dźwiękowy po zamknięciu auta który chciałem aktywować, ale niestety nie poszło.
Kombinował ktoś może te operacje?
Mój moduł komfortu to 1C0959799E!
Zobacz Profil
Rafis81
Stella
Stella
 
Posty: 3
Dołączył(a): 28 lipca 2012, 11:38
Auto: seat leon

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez cozymodo » 11 września 2012, 14:06

Mi się udało za pierwszym podejściem ... szyby aktywowane i sygnał dzwiekowy także. :D
Zobacz Profil
cozymodo
Stella +
Stella +
 
Posty: 92
Dołączył(a): 13 lipca 2012, 20:28
Lokalizacja: Kraków <-> Śląsk a czasowo Podkarpacie :-)
Auto: LEON CUPRA R
silnik: BAM 1.8

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez googi » 14 września 2012, 19:47

mam pytanie jak moge sprzwdzic jaki mam moduł komfortu ?
Zobacz Profil
googi
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 4 czerwca 2012, 12:42
Lokalizacja: Jasło
Auto: leon

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez cozymodo » 14 września 2012, 20:37

Jeżeli dobrze pamiętam to najprościej czeskim programem w jednym z okienek chyba pojawia sie opis modułu ... jutro moge sprrawdzić. Tak jak pisałem powyżej u mnie wszystko przeszło bez przsłowiowego pierdnięcia - auto z końcówki 2005 roku.
Zobacz Profil
cozymodo
Stella +
Stella +
 
Posty: 92
Dołączył(a): 13 lipca 2012, 20:28
Lokalizacja: Kraków <-> Śląsk a czasowo Podkarpacie :-)
Auto: LEON CUPRA R
silnik: BAM 1.8

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez Marcin_TDI » 14 września 2012, 21:32

moduł masz pod kierownicą pod tym plastikiem - numer jest na obudowie
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R
 
Posty: 5514
Dołączył(a): 14 czerwca 2005, 21:52
Lokalizacja: Warszawa - Ząbki
Auto: pozyczone

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez sly180 » 12 października 2012, 23:48

Mi poszło bez problemu czeskim programem dodatkowe opcje też ruszyły. Jak by ktoś miał jakiś problem służę pomocą ;)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
sly180
Signo
Signo
 
Posty: 147
Dołączył(a): 25 czerwca 2012, 14:24
Lokalizacja: Łódzkie
Auto: Leon 1M

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez michal3m » 9 listopada 2012, 22:02

czy ktoś ogarnia temat programowania szyb bo po odłaczeniu aku rozprogramowały sie , ponoć robi sie to bez vaga naciskajac przyciski od szyb??
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
michal3m
Sport
Sport
 
Posty: 244
Dołączył(a): 4 czerwca 2010, 22:20
Lokalizacja: Gdynia
Auto: Seat Leon

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez Omega » 9 listopada 2012, 22:43

michal3m, taaa, trzeba trzymać przycisk aż otworzą się do końca okna, potem zamknąć i powinno działać.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Omega
Signo
Signo
 
Posty: 173
Dołączył(a): 8 grudnia 2011, 18:15
Lokalizacja: Małopolska
Auto: 1M2
silnik: ARL 1.9

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez zuper » 10 listopada 2012, 10:04

OMEGA napisał(a):michal3m, taaa, trzeba trzymać przycisk aż otworzą się do końca okna, potem zamknąć i powinno działać.


to o czym mówisz jest na pewno w A3 8P czyli modele od 2004 roku posiadające moduły komfortu a robi się to w następujący sposób:
1. otwierasz przednie szyby do końca
2. zamykasz obydwie szyby trzymając cały czas przyciski aż szyby się zamkną i puszczasz
3. na kilka sekund ponownie podnosisz obydwa przyciski w pozycję zamykania.
4. funkcja zamykania/otwierana z pilota jest aktywan :-D

zawsze tak robię w autku małżonki jak odpinam aku .
natomiast w moim TS-sie to nie działa :-(
Obrazek lub Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
zuper
Signo
Signo
 
Posty: 110
Dołączył(a): 4 października 2012, 18:58
Lokalizacja: śląsk
Auto: A3 8P Leon TS
silnik: TDI pompowtryski PD

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez michal3m » 10 listopada 2012, 15:30

dziękuje serdecznie Panowie :wink:
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
michal3m
Sport
Sport
 
Posty: 244
Dołączył(a): 4 czerwca 2010, 22:20
Lokalizacja: Gdynia
Auto: Seat Leon

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez szczepanx » 16 listopada 2012, 10:33

U mnie w toledo z 2001 roku ogarnąłem to czeskim programem i zwykłym kablem na usb i szybki z pilota śmigają jak ta lala.
''Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać.''
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
szczepanx
Stella
Stella
 
Posty: 22
Dołączył(a): 27 października 2012, 18:13
Lokalizacja: Turek
Auto: Toledo 1M ASV
silnik: ASV 1.9

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez zuper » 19 listopada 2012, 20:23

a czy ktoś z okolic Chorzowa, Rudy Śl., Zabrza, Tarnowskich Gór jest w stanie tym czeskim programem mi to zaprogramować - bo ja tego nie ogarniam?
Obrazek lub Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
zuper
Signo
Signo
 
Posty: 110
Dołączył(a): 4 października 2012, 18:58
Lokalizacja: śląsk
Auto: A3 8P Leon TS
silnik: TDI pompowtryski PD

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez pablo28 » 19 listopada 2012, 21:17

wpadnij do olkusza to ci to zrobie 8)
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
pablo28
Signo
Signo
 
Posty: 118
Dołączył(a): 24 listopada 2011, 01:14
Lokalizacja: olkusz/Kwaśniów
Auto: Leon FR
silnik: ARL 1.9

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez zuper » 19 listopada 2012, 21:23

pablo28 napisał(a):wpadnij do olkusza to ci to zrobie 8)

dzięki, jak będę się wybierał w te rejony to na pewno wpadnę :-D
Obrazek lub Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
zuper
Signo
Signo
 
Posty: 110
Dołączył(a): 4 października 2012, 18:58
Lokalizacja: śląsk
Auto: A3 8P Leon TS
silnik: TDI pompowtryski PD

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez seb_jag ARL » 20 listopada 2012, 14:38

czy ktoś z Łodzi może mi w tym pomóc? :) bo trochę o tym czytałem, ale niestety chyba mnie to przerasta :)
182 KM & 396 Nm powered by Bartpol/Kingsoft
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
seb_jag ARL
Sport
Sport
 
Posty: 526
Dołączył(a): 20 listopada 2012, 11:30
Lokalizacja: Łódź
Auto: 1M FRRRRRRR
silnik: ARL 1.9

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez kwazimodo » 25 listopada 2012, 23:14

Mi tez nie bardzo chciało sie w to wierzyć ale pobrałem ten czeski programik, zarejestrowałem. Poszło po kablu USB który kupiłem jakis czas temu na allegro. Po kliknięciu na aktywację szyb wykryło moduł komfortu i oznajmiło komunikatem że aktywacja powiodła sie. Zamykanie i otwieranie szyb działa z pilota. Jak ktoś jest z Rzeszowa to służę pomocą.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
kwazimodo
Stella
Stella
 
Posty: 24
Dołączył(a): 6 lutego 2010, 19:04
Lokalizacja: Rzeszów
Auto: Seat Leon I TS

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez _Chudy_ » 26 listopada 2012, 18:02

seb_jag ARL napisał(a):czy ktoś z Łodzi może mi w tym pomóc? :) bo trochę o tym czytałem, ale niestety chyba mnie to przerasta :)

Dołączam się do pytania :wink:
Zobacz Profil
_Chudy_
Stella +
Stella +
 
Posty: 45
Dołączył(a): 25 lipca 2009, 17:24
Lokalizacja: Rdm/Łdz
Auto: toledo 1M

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez Cinek » 28 listopada 2012, 17:47

Teraz i u mnie szybki działają z pilota. Dzięki pomocy kolegi Kwazimodo. Szybka sprawa, cała operacja trwała może z 30 sekund :-)
Zobacz Profil
Cinek
Stella +
Stella +
 
Posty: 64
Dołączył(a): 7 listopada 2010, 22:56
Lokalizacja: Rz
Auto: Seat Leon

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez kwazimodo » 28 listopada 2012, 23:13

Sorry ale do Łodzi mam troche daleko.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
kwazimodo
Stella
Stella
 
Posty: 24
Dołączył(a): 6 lutego 2010, 19:04
Lokalizacja: Rzeszów
Auto: Seat Leon I TS

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez michal3m » 1 grudnia 2012, 15:41

OMEGA napisał(a):michal3m, taaa, trzeba trzymać przycisk aż otworzą się do końca okna, potem zamknąć i powinno działać.


to działa z tymi przyciskami od strony kierowcy ale siedząc na miejscu pasażera nie działa tot ak, moze ktoś wie jak to zaprogramować od strony pasażera?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
michal3m
Sport
Sport
 
Posty: 244
Dołączył(a): 4 czerwca 2010, 22:20
Lokalizacja: Gdynia
Auto: Seat Leon

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez darq12 » 5 grudnia 2012, 14:09

Kolego a z którego roku masz auto? Mi też po odłączeniu akumulatora szyby się rozprogramowały mam ten nieszczęsny moduł komfortu AH i czeskim programem nie idzie tego zrobić.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
darq12
Sport
Sport
 
Posty: 652
Dołączył(a): 12 maja 2010, 19:50
Lokalizacja: Brudzew
Auto: Leon 1.9TDI
silnik: AHF 1.9

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez maxi-1100-- » 5 grudnia 2012, 18:21

Witam wszystkich
prubowałem aktywować szyby ,czeski program wszystko zczytuje tylko na koniec wywala taki błąd--

----------Aktivace funkce zatim neni podporovana pro tento model ridici jednostky komfortniho systemu (46) !!!------ :-( :-( :-(

dane auta
SEAT LEON 1.9 TDI 2000R GRUDZIEŃ
NUMER MODUŁU KOMFORTU----1J0959799S---
Proszę o odpowiedż
POZDRAWIAM
Zobacz Profil
maxi-1100--
Stella
Stella
 
Posty: 2
Dołączył(a): 25 listopada 2012, 12:50
Auto: seat leon

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez kwazimodo » 5 grudnia 2012, 21:15

Tak na szybko według translatora google: "Funkcja aktywacji nie jest jeszcze obsługiwana dla tego szofera modelu jednostky COMFORT SYSTEM (46)"
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
kwazimodo
Stella
Stella
 
Posty: 24
Dołączył(a): 6 lutego 2010, 19:04
Lokalizacja: Rzeszów
Auto: Seat Leon I TS

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez bledow » 5 grudnia 2012, 22:57

ten moduł kolego zrobisz tylko kablem rs-232 i programem VDC- PRO.
j**łem to j**łem, nie ma co drążyć :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bledow
Sport
Sport
 
Posty: 368
Dołączył(a): 25 maja 2010, 18:11
Lokalizacja: ślask
Auto: Leon Sport ++
silnik: ASV 1.9

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez michal3m » 7 stycznia 2013, 02:39

darq12 napisał(a):Kolego a z którego roku masz auto? Mi też po odłączeniu akumulatora szyby się rozprogramowały mam ten nieszczęsny moduł komfortu AH i czeskim programem nie idzie tego zrobić.


2002 , mi nie chodzi o jakieś domykanie szyb z pilota bo mi to niepotrzebne tylko chcę by szyba automatycznie sie domykala do końca po przytrzymaniu przycisku szyby w drzwiach
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
michal3m
Sport
Sport
 
Posty: 244
Dołączył(a): 4 czerwca 2010, 22:20
Lokalizacja: Gdynia
Auto: Seat Leon

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez untaztood » 7 stycznia 2013, 11:29

michal3m napisał(a):
darq12 napisał(a):Kolego a z którego roku masz auto? Mi też po odłączeniu akumulatora szyby się rozprogramowały mam ten nieszczęsny moduł komfortu AH i czeskim programem nie idzie tego zrobić.


2002 , mi nie chodzi o jakieś domykanie szyb z pilota bo mi to niepotrzebne tylko chcę by szyba automatycznie sie domykala do końca po przytrzymaniu przycisku szyby w drzwiach


Tak powinno być w standardzie. Tak więc masz coś skopane z przyciskiem, lub modułem.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
untaztood
TopSport
TopSport
 
Posty: 1239
Dołączył(a): 15 czerwca 2008, 01:07
Auto: Leon
silnik: BMM 2.0

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez Sebool2006 » 7 stycznia 2013, 11:45

A kto z Warszawiaków mógłby mi ogarnąć domykanie szybek za przysłowiowe piwko ewentualnie coś mocniejszego :)
Leonik z 2000 roku
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Sebool2006
Ex LeonClub Team
 
Posty: 2565
Dołączył(a): 16 stycznia 2010, 23:44
Lokalizacja: Warszawa
Auto: 1M

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez olszu » 7 stycznia 2013, 12:06

SEBOOL2006 napisał(a):A kto z Warszawiaków mógłby mi ogarnąć domykanie szybek za przysłowiowe piwko ewentualnie coś mocniejszego :)
Leonik z 2000 roku

Jesli da rade czeskim programem, to moge Ci pomóc. U mnie smiga.
Obrazek Diesel Musi Dymić !
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
olszu
LeonClub Team
LeonClub Team
 
Posty: 605
Dołączył(a): 7 stycznia 2009, 16:20
Lokalizacja: WN
Auto: Czarny Traktorek

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez bledow » 7 stycznia 2013, 13:47

olszu w leonie z 2000 roku pepićkowym programem nie zrobisz, tylko dosowym :-P także z piwka nici :twisted: :twisted: :twisted:
j**łem to j**łem, nie ma co drążyć :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bledow
Sport
Sport
 
Posty: 368
Dołączył(a): 25 maja 2010, 18:11
Lokalizacja: ślask
Auto: Leon Sport ++
silnik: ASV 1.9

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez olszu » 7 stycznia 2013, 14:36

bledow napisał(a):olszu w leonie z 2000 roku pepićkowym programem nie zrobisz, tylko dosowym :-P także z piwka nici :twisted: :twisted: :twisted:

Tak mi sie wydawalo, bo u kolegi w golfie z 99' tez nie dalo radt. No trudno, chcialem dobrze :D
Obrazek Diesel Musi Dymić !
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
olszu
LeonClub Team
LeonClub Team
 
Posty: 605
Dołączył(a): 7 stycznia 2009, 16:20
Lokalizacja: WN
Auto: Czarny Traktorek

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez leo2002 » 7 stycznia 2013, 14:40

a od ktorego roku da rade zrobic czeskim?;>
Zobacz Profil
leo2002
Stella +
Stella +
 
Posty: 73
Dołączył(a): 30 stycznia 2011, 13:52
Lokalizacja: zabrze
Auto: leon
silnik: BCB 1.6

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez kornat » 7 stycznia 2013, 15:03

leo2002 napisał(a):a od ktorego roku da rade zrobic czeskim?;>

praktycznie od 2002r. na 100% nie zrobisz modułów z końcówką 799AH
Zobacz Profil
kornat
TopSport
TopSport
 
Posty: 1162
Dołączył(a): 7 sierpnia 2009, 17:37
Lokalizacja: Podkarpackie
Auto: 1M
silnik: AHF 1.9

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez Sony2205 » 15 stycznia 2013, 11:51

Przeczytalem caly temat i mozg mi sie chyba zlasowal (za duzo informacji). Zacznijmy od tego ze nie mam pojecia jaki modul komfortu posiadam w swoim Leonie (2004r. ASZ), jesli w ogole go posiadam... Wyczytalem ze znajduje sie pod kierownica ale nic dokladnego. Bylem wiec w aucie, rozejrzalem sie co tam sie dzieje od dolu i nie wiem gdzie jest ten modul. Czy moze znajduje sie on dokladnie pod dzwignia do ustawiania kolumny kierownicy?? Gdy otworze ta dzwignie niby widze jakis plastik ktory chyba daloby sie wyciagnac ale chcialbym miec pewnosc zanim przystapie do rozbiorki. Drugie pytanie brzmi nastepujaco-zamierzam ustawic te domykanie szyb z pilota przez ten czeski program o ktorym pisaliscie ale nie mam kabla i nie wiem jaki kabel dobrac? Czy przy kupnie kabla kierujemy sie numerem modulu?
DIESEL KOPCI,DIESEL CZADZI, DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI!!!

Anglik by Sony ---> http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=32&t=35569
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Sony2205
Sport
Sport
 
Posty: 224
Dołączył(a): 13 stycznia 2013, 18:44
Lokalizacja: Birmingham
Auto: Seat Leon 154BHP
silnik: ASZ 1.9

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez peter174 » 15 stycznia 2013, 13:16

Sony2205 napisał(a):Zacznijmy od tego ze nie mam pojecia jaki modul komfortu posiadam w swoim Leonie (2004r. ASZ),

1C0959799F

Sony2205 napisał(a):ale nie mam kabla i nie wiem jaki kabel dobrac?


zobacz sobie powyzej wpis kolegi boogeyman199 z dnia 16 cze 2012, o 15:15
[center]Szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie i nie tylko ? Pisz smiało na PW. Być moze mam to czego szukasz[/center]
Zobacz Profil
peter174
Sport
Sport
 
Posty: 385
Dołączył(a): 3 maja 2006, 13:23
Lokalizacja: Białystok
Auto: Toledo ASZ

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez Sony2205 » 15 stycznia 2013, 17:07

Dzieki bardzo Peter. A powiedz mi skad wiesz jaki modul jest w moim Leonie?? Mieszkam w UK i jesli dobrze widze tu nie ma kabla viaken. Znalazlem na ebayu cos takiego. Bedzie pasowac??
http://www.ebay.co.uk/itm/KKL-409-1-OBD ... 4ce4f47252
DIESEL KOPCI,DIESEL CZADZI, DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI!!!

Anglik by Sony ---> http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=32&t=35569
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Sony2205
Sport
Sport
 
Posty: 224
Dołączył(a): 13 stycznia 2013, 18:44
Lokalizacja: Birmingham
Auto: Seat Leon 154BHP
silnik: ASZ 1.9

Re: Odp: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez cinek2004 » 15 stycznia 2013, 20:19

Moge uaktywnic domykanie forumowiczom z Warszawy. Mam Vaga na Com. Robilem juz kilka Golfow i wszystko smigalo.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
cinek2004
Signo
Signo
 
Posty: 121
Dołączył(a): 15 stycznia 2013, 19:49
Lokalizacja: Warszawa
Auto: VW Golf IV

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez wieszak1989 » 12 marca 2013, 23:39

Przeczytałem wszystkie 10 stron tematu i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. W pepiczkowym programie przy probie włączenia domykania szyb pojawia się błąd "nieodpowiednia jednostka" tłumacząc łopatologicznie na polski.. Czy to znaczy że program nie połączył się z modułem komfortu? Proszę o porady :-D
Pacjent:
Leo 1.9 asz 2004 rok
kabel: ELM 327
Honda Civic IV 1.4 90km
Fiat 126p 24km- ale jakie to były 24 km:D
Seat Leon 1m ALH 90km
Seat Leon 1m ASZ 130km
http://www.leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=32&t=38151
Zobacz Profil
wieszak1989
Signo
Signo
 
Posty: 109
Dołączył(a): 5 kwietnia 2011, 13:26
Lokalizacja: Wrocław
Auto: Seat Leon ASZ
silnik: ASZ 1.9

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez Jarecki12 » 13 marca 2013, 21:39

Witam
Ja dzis aktywowałem w swoim leosiu 2004r 1.9tdi ARL zajeło mi to 10 sekund programem czeskim i wszystko smiga

moge pomóc aktywowac szybki ludzia z okolic Warszawy lub Grodziska Mazowieckiego

Pozdrawiam
Zobacz Profil
Jarecki12
Stella
Stella
 
Posty: 20
Dołączył(a): 11 lipca 2010, 13:37
Lokalizacja: Warszawa
Auto: Leon
silnik: ARL 1.9

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez bodzio232 » 14 marca 2013, 10:15

osobiście robiłem kablem viaken w leonie asz 2004 i poszło bez problemu. weź najpierw zainstaluj vag-com i sprawdź czy się łączy i odczytuje cokolwiek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bodzio232
Sport
Sport
 
Posty: 382
Dołączył(a): 2 kwietnia 2011, 12:29
Lokalizacja: BOCHNIA
Auto: LEON 1M ASZ

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez sly180 » 14 marca 2013, 17:01

wieszak1989 napisał(a):Przeczytałem wszystkie 10 stron tematu i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. W pepiczkowym programie przy probie włączenia domykania szyb pojawia się błąd "nieodpowiednia jednostka" tłumacząc łopatologicznie na polski.. Czy to znaczy że program nie połączył się z modułem komfortu? Proszę o porady :-D
Pacjent:
Leo 1.9 asz 2004 rok
kabel: ELM 327


A kluczyk w stacyjce przekręciłeś? i system musi Ci pobrać sterowniki do kabla, wtedy wszystko hula
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
sly180
Signo
Signo
 
Posty: 147
Dołączył(a): 25 czerwca 2012, 14:24
Lokalizacja: Łódzkie
Auto: Leon 1M

Re: [1M] Domykanie szyb z ori pilota

Postprzez wieszak1989 » 14 marca 2013, 20:41

Vag-com nie łączy, wogóle nie wykrywa portu, wiec podobna sytuacja. Inne programy jak scanmaster czy pcmscan działają normalnie, odczytują, kasują.
Honda Civic IV 1.4 90km
Fiat 126p 24km- ale jakie to były 24 km:D
Seat Leon 1m ALH 90km
Seat Leon 1m ASZ 130km
http://www.leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=32&t=38151
Zobacz Profil
wieszak1989
Signo
Signo
 
Posty: 109
Dołączył(a): 5 kwietnia 2011, 13:26
Lokalizacja: Wrocław
Auto: Seat Leon ASZ
silnik: ASZ 1.9

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość